Bölge: Antigua
Rakım: 1500-1600m
Sınıf: SHB Genuine Antigua Pastoral
Tür: Typica, Bourbon
İşlem: Yıkanmış
Asidite: Orta
Gövde: Orta-Yoğun
Tadım notları: Bitter çikolata, Narenciye, Kavrulmuş fındık
GUATEMALA ANTIGUA PASTORAL: Birçok mikroklimaya sahip olan Guatemala’nın çeşitli bölgelerinde kahve yetiştirilir. Üretimin çoğu küçük çiftlik sahibi üreticiler tarafından yapılır. Genel olarak kakako, narenciye, kavrulmuş aromaların yoğunluğu hissedilir. Antigua Guatemala’nın en çok tanınan kahve üretici bölgesidir.
DEMLEME REÇETESİ:
1/16 oran: 18 gr. kahve - 288 ml 91° su
Ön demleme: 40 ml su 40 saniye
40. saniye başında 80 ml su, 15 sn. sonra 80 ml su, 15 sn. sonra 88 ml su ile 288 ml'e tamamlanır.
Afiyetle..