COLOMBIA INGA APONTE : "Inga Aponte", uzun yıllar boyunca silahlı gerilla grupları tarafından kendi topraklarında koka yetiştirmeye zorlanan yerli bir topluluktur. Bu etnik grubun valisi, topluluk üyeleri arasında kahve üretimini teşvik etmeye başlar. Kahveden elde edilen gelirin düşük olması nedeniyle ciddi zorluklar yaşamalarına rağmen tatlılığı ve aromaları nedeniyle tercih ettikleri "Caturra" kahve çeşidini yetiştirmeye bağlı kalırlar. 2150 metre rakımda Galeras yanardağının gölgesinde, verimli volkanik toprağın da katkısıyla olağanüstü kompleks, aromaca zengin kahveler yetiştirirler.
DEMLEME REÇETESİ:
1/15,5 oran: 18 gr. kahve - 280 ml 93° su
Ön demleme: 35 ml su 30 saniye
30. saniye başında 125 ml su, süre 1.20'de 120 ml su ile 280 ml'e tamamlanır
Afiyetle..