Bölge: Tarrazu
Rakım: 1600-1800m
Sınıf: SHB EP
Tür: Caturra, Catuai
İşlem: Yıkanmış
Asidite: Malik
Gövde: Tatlı Bitiş-Yoğun ve Pürüzsüz
Tadım notları: Bal-Badem, Tütün
COSTA RICA LA PASTORA TARRAZU:Yüksek rakımda üretilen Costarica kahveleri asidite ve kompleksliği ile ön plana çıkar. Tarrazu Costarica’nın en ünlü ve en çok tercih edilen kahve bölgesidir. La Pastora Tarrazu çekirdeklerinde tatlı aromalarla birlikte yoğun gövde hissedilir ve herkesin beğenisini kazanan bir fincan kahve ortaya çıkar.
DEMLEME REÇETESİ:
1/15,5 oran: 18 gr. kahve - 280 ml 91° su
Ön demleme: 60 ml su 40 saniye
40. saniye başında 140 ml su, süre 1.15'de 100 ml su ile 280 ml'e tamamlanır.
Afiyetle..