Bölge: Apeneca Llamatepec
Rakım: 1400-1500 M
Tür: Pacamara
İşlem: Anaerobic
Asidite: Orta
Gövde: Orta
Tadım Notları: Yeşil Elma Asiditesi, Zencefil, Tarçın
Finca El Cerro, 5. Nesildir. Salvadorlu kahve üreticilerinin mirasıdır; kahve yetiştiriciliği 150 yılı aşkın bir süredir bu ailelerin elindedir. Apeneca Llamatepec sıradağlarında yer alan çiftlik, özel kahve üretimi için ideal yüksekliktedir (1400-1500m). Çiftliğin özel mikro iklimi, mülkün bir kısmını kaplayan yerli orman tarafından desteklenmektedir. Kahve üreticileri 2016 yılında kendi kahvelerini işlemeye karar verdiler ve şu anda kendi ıslak işleme yapabilecekleri küçük çevre dostu bir kahve istasyonuna sahipler. Geleneksel kahve işleme yöntemlerinden biri olan anaerobik fermantasyon yöntem ile kahve üretimi yapmaktalar.