Bölge: Guji, Uraga Lecho
Rakım: 2000 – 2200 m
Tür: Heirloom
İşlem: Black Honey Anaerobic
Asidite: yüksek
Gövde: ipeksi
Ethiopia Uraga Lecho, Etiyopya’nın kahveyle özdeşleşmiş Guji bölgesinde, yüksek rakımlı Lecho köyünde üretilir. Rakımın getirdiği yavaş olgunlaşma, bu bölgeye özgü heirloom türlerinin zengin ve kompleks aromalarını ortaya çıkarır. Kahveler, black honey anaerobik yöntemiyle işlenir; bu da yoğun gövdeye ve meyvemsi karaktere sahip fincan profili sunar. İşleme istasyonu yerel çiftçilerle sıkı iş birliği içinde çalışarak yüksek kalite standardını korur. Floral ve tropikal notaların yoğun hissedildiği bu kahve, deneyimli içiciler için özel bir tercih olacaktır.
DEMLEME REÇETESİ
Ethiopia uraga lecho
1/15,5 oran: 18 gr. kahve - 280 ml 90° su
Ön demleme: 40 ml su 30 saniye
30. saniye başında 120 ml su, süre 1.20'de 80 ml su ile 200 ml'e tamamlanır, süre 2.00'da 80 ml su ile 280 ml'e tamamlanır.